Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

πατήσαμε... δεν πατήσαμε


Ένα μικρό βήμα για μένα, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα¨. Αυτά είναι τα λόγια του Αμερικανού αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ λίγο πριν πατήσει στην επιφάνεια της Σελήνης στις 20 Ιουλίου 1969. Αμφιβολίες για την κατάκτηση της σελήνης εμφανίστηκαν λίγο καιρό μετά το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός. Διάφορα σενάρια ακούστηκαν και αυτό αποτυπώθηκε και στο Χόλυγουντ με την ταινία Capricom 1 το 1978. 40 χρόνια μετά οι συνωμοσιολογικές θεωρίες συνεχίζουν να φθονούν (άλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε;) γύρω από την ιστορική αποστολή «Απόλλων 11», φθάνοντας στο σημείο να αμφισβητούν ακόμα κι αν συνέβη ποτέ το γεγονός! Επειδή λοιπόν κάποια στιγμή πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε παντού συνωμοσίες παρακάτω παρατίθενται οι κυριότερες θεωρίες οι οποίες φυσικά καταρρίπτονται μια προς μια.
1.Aρχίζουμε με τη περιβόητη σημαία… Όταν οι αστροναύτες έστησαν την αμερικανική σημαία, αυτή φαίνεται να κυματίζει, πράγμα αδύνατο, αφού στο φεγγάρι δεν υπάρχει άνεμος: Στην πραγματικότητα, η σημαία συγκρατείται ανοικτή από μια οριζόντια ράβδο και απλούστατα κινείται, όταν οι αστροναύτες την ξετυλίγουν και καθώς το κάθετο κοντάρι της στερεώνεται στο έδαφος. Το κοντάρι είναι πολύ ελαφρύ, από εύκαμπτο αλουμίνιο, και έτσι συνεχίζει να δονείται ακόμα και μετά την απομάκρυνση των αστροναυτών, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι κυματίζει στον (ανύπαρκτο) αέρα.
2. Το διάστημα είναι γεμάτο με αστέρια. Πως συνέβη και δεν εμφανίστηκε κανένα από αυτά στις φωτογραφίες που πάρθηκαν στο Φεγγάρι; Οι αστροναύτες πήραν φωτογραφίες από φωτισμένα αντικείμενα που ήταν λευκά και έλαμπαν. Σε τέτοιες συνθήκες οι κάμερες χρειάζονται μικρό χρόνο έκθεσης και στενό διάφραγμα φακού, κάτι που καθιστά αδύνατο να αποτυπώσουν αμυδρά αντικείμενα που βρίσκονται στο φόντο. Ο φωτογράφος της Guardian, Graeme Robertson, αναφέρει: Θα είχαν χρησιμοποιήσει μια πραγματικά γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, έτσι καθετί στο φόντο θα ήταν απλά μαύρο.
3. Δεν φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν, κανένας μικρός κρατήρας να έχει δημιουργηθεί κάτω από το σημείο προσσελήνωσης του σκάφους: Στην πραγματικότητα, η διαστημική σεληνάκατος προσσεληνώθηκε σε στερεό βράχο, καλυμμένο από ένα στρώμα λεπτής σκόνης, έτσι δεν ήταν λογικό να έχει δημιουργηθεί κάποια τρύπα κάτω από το σκάφος. Αλλά ακόμα κι αν η σεληνιακή επιφάνεια σε εκείνο το σημείο ήταν λιγότερο στερεή, η ωστική ισχύς των κινητήρων από την προσσελήνωση και την αποσελήνωση της ακάτου ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τη Γη, λόγω της συγκριτικά μικρότερης βαρύτητας.
4. Τα ίχνη των παπουτσιών στη λεπτή σκόνη, παρά την ανυπαρξία υγρασίας ή ατμόσφαιρας ή ισχυρής βαρύτητας, είναι απρόσμενα έντονα και καλοδιατηρημένα, σαν να έχουν γίνει από το περπάτημα ποδιών σε βρεγμένη άμμο: Στην πραγματικότητα, η έλλειψη ανέμου στο φεγγάρι σημαίνει ότι τα αποτυπώματα διατηρούνται πολύ καλύτερα από ότι στη Γη, καθώς η ξερή σεληνιακή άμμος δεν διασκορπίζεται τόσο εύκολα όσο θα συνέβαινε στον πλανήτη μας.

5. Η σεληνάκατος που ζυγίζει 17 τόνους, δεν φαίνεται να αφήνει κανένα αποτύπωμα στην σεληνιακή άμμο, όμως ακριβώς δίπλα είναι ορατά τα ίχνη των παπουτσιών των κατά πολύ ελαφρύτερων αστροναυτών: Στην πραγματικότητα, την ώρα που οι κινητήρες της ακάτου ενεργοποιούνται για την προσσελήνωση, η λεπτή σκόνη τινάζεται μακριά και το σκάφος ακουμπά πάνω στο σκληρό βράχο που βρίσκεται κάτω από το λεπτό στρώμα της άμμου. Λίγο μετά όμως, η σκόνη έχει πια κατακαθίσει ξανά στην επιφάνεια του δορυφόρου και οι αστροναύτες αφήνουν τα αποτυπώματά τους σε αυτήν, όταν αρχίζουν να περπατούν.
6. Τη στιγμή που η σεληνάκατος φεύγει από τη Σελήνη, δεν διακρίνεται κάποια φλόγα να βγαίνει από τους πυραύλους της: Στην πραγματικότητα, οι πύραυλοι του σκάφους τροφοδοτούνταν με καύσιμα που περιείχαν ένα συνδυασμό υδροζίνης και τετροξειδίου του διαζώτου, που καίγεται χωρίς ορατή φλόγα.
7. Οι αστροναύτες δεν μπορεί να επιβίωσαν σε ένα τέτοιο ταξίδι λόγω της έκθεσής τους στην επικίνδυνη ακτινοβολία από τη «ζώνη Βαν 'Αλεν»: Στην πραγματικότητα, ο ισχυρισμός αυτός -που βασίζεται σε δηλώσεις ενός ρώσου κοσμοναύτη- δεν έχει βάση, επειδή ο σύντομος χρόνος που χρειάστηκε για να διασχίσει το «Απόλλων 11» τη ζώνη Βαν 'Αλεν, σε συνδυασμό με την προστασία που προσέφερε το διαστημόπλοιο, σημαίνει ότι η έκθεση των αστροναυτών στην ακτινοβολία ήταν πολύ μικρή.
8. Οι βράχοι που συνέλλεξαν οι αστροναύτες και έφεραν πίσω στη Γη, είναι ίδιοι με αυτούς που βρήκαν οι επιστημονικές αποστολές στην Ανταρκτική: Στην πραγματικότητα, μερικοί σεληνιακοί βράχοι έχουν βρεθεί στον πλανήτη μας, αλλά όλοι είναι «τσουρουφλισμένοι» και οξειδωμένοι από το πέρασμά τους, ως αστεροειδείς, μέσω της ατμόσφαιρας της Γης. Οι γεωλόγοι έχουν επιβεβαιώσει με πλήρη βεβαιότητα ότι οι βράχοι που έφερε το «Απόλλων», προήλθαν όντως από τη Σελήνη(και σιγά τα αυγά).
Aυτά όσων αφορά τα “μελανά” σημεία της αποστολής του «Απόλλων 11».Καλό θα ήταν όμως να αναφέρουμε και κάτι που δε γνωρίζει το ευρύ κοινό και ίσως πείσει και τους άπιστους. κατά την αποστολή οι αστροναύτες άφησαν έναν ανακλαστηρα στην επιφάνεια της σεληνης.Ανακλαστηρα παλμικού λέιζερ. Πήγαν λοιπόν σε ένα αστεροσκοπείο που είχε ένα γιγάντιο λέιζερ και έστειλαν μια δέσμη (όλο αυτό γίνεται για να μετρηθεί με απόλυτη ακρίβεια η απόσταση σελήνης γης) και με το τηλεσκόπιο παρακολούθησαν στην επιφάνεια της σελήνης αυτή η δέσμη να αντανακλάται. Είμαι σίγουρος πως κάποια “λύση” θα βρουν οι συνομοσιολογοι και σ αυτό! Τέλος υπάρχει και η εκδοχή που λέει φτάσαμε στη σελήνη αλλά δε μας άφησαν οι εξωγήινοι να πατήσουμε αλλά ομολογώ ότι αυτό δεν έχω στοιχεία να το αντικρούσω…


Υ.Γ Όσο και να χτυπιεστε το πατήσαμε το γεμοφέγγαρο!!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

paidia yparxoun episthmonika stoixeia pou apodeiknyoun oti pathsame sth selhnh

Ανώνυμος είπε...

oxi allo copy paste

Ανώνυμος είπε...

οπως λεει ο λιακοπουλος μονο οι "Λ" εχουν πατησει στο φεγγαρι οταν πολεμουσαν τους νεφελιμ ή τους ελοχιμ εε απο τοτε δεν εχει παει κανεις ποτε ξανα

Takis_i7 είπε...

Λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει.