Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Συνωμοσιολογια


Έχουν γραφεί πολλά για τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και την αποδοχή τους στην ελληνική κοινωνία. Σε ένα βαθμό υποτιμούσα αυτήν την αποδοχή στους καθημερινούς ανθρώπους και όταν τις συναντούσα στις φιλικές συζητήσεις, χαμογελούσα συγκαταβατικά χωρίς να δίνω και μεγάλη σημασία. Κάποιες όμως εμπειρίες που έζησα στην πορεία του χρόνου διαπίστωσα ότι αυτές οι θεωρίες ήταν βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση κάποιων ανθρώπων και ορισμένες φορές με έκαναν να νοιώθω πολύ άσχημα. Aς δούμε μερικές από τις πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας.

1) Ποιός σκότωσε τον Κέννεντυ; Σ' αυτό το ερώτημα προσπάθησαν (κι ακόμα προσπαθούν) να απαντήσουν αρκετοί. Τι τελικά συμβαίνει; Ποιά είναι η αλήθεια;

2) Ίσως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα είναι ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταΐάνας το οποίο ακόμα δεν έχει βρει εφησυχασμό. Η θεωρία πως το τροχαίο ατύχημα στο οποίο απεβίωσε η Νταΐάνα και ο Ντόντι αλ Φαγιέτ ήταν προσχεδιασμένο με σκοπό την εξουδετέρωση τους βρίσκει μέχρι και σήμερα πολλούς υποστηρικτές.
3) Η θεωρία πως το AIDS είναι μια αρρώστια που εφευρέθηκε από τον άνθρωπο προήλθε από μία ομάδα 500 Άφρο-Αμερικανών. Αυτοί υποστηρίζουν πως με σκοπό να αποκτήσουν οι κυβερνήσεις τον έλεγχο του ανθρώπινου πληθυσμού και να εξασθενήσουν τις φυλετικές μειονότητες και τους ομοφυλόφιλους εξαπέλυσαν αυτή την καταστροφική αρρώστια.
4) Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου είναι η πιο δημοφιλής θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή. Η φήμη πως αμερικάνικη κυβέρνηση ήταν αναμειγμένη με τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους έχει βρει ευρεία απήχηση.
5) Μπορεί ο Έλβις να ζει ακόμα στις καρδιές μας όμως σίγουρα έχει πεθάνει. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο θάνατος του Έλβις Πρίσλεΐ είναι μία πλεκτάνη και πως απλά θέλησε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας σκηνοθετώντας έτσι το θάνατο του.
6) Η θεωρία πως η προσεδάφιση του διαστημόπλοιου Απόλλο το 1969 δεν πραγματοποιήθηκε έχει πλέον καταρριφθεί.(την καταρρίψαμε παραπάνω!)

8) Έχει ακουστεί πως η καταστροφή του περιβάλλοντος και το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αυτό βρίσκει βάση στο ό,τι οι κυβερνήσεις θέλουνε να διασκορπίσουνε τον πανικό ώστε να διατηρήσουνε τον έλεγχο και να μειώσουν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό του πληθυσμού.

9) Στημένη η οικονομική κρίση. Στόχος, σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία συνομωσίας, είναι να καταστραφούν οι αποταμιεύσεις και οι περιουσίες των απλών ανθρώπων. Από τα μέσα του περασμένου αιώνα κάποιοι προέβλεπαν μάλιστα ότι η ελίτ που κυβερνά τον κόσμο θα έκανε μια τέτοια κίνηση, ώστε να αναλάβει ξανά τον πλήρη οικονομικό έλεγχο. Η αρχή έγινε με τα χρηματιστήρια και τις επενδύσεις των ανθρώπων με στόχο το γρήγορο και μεγάλο κέρδος. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα, οι τράπεζες άρχισαν να ανθούν ως επιχειρήσεις. Άρχισαν να δίνουν δάνεια, και όταν ήρθε η σωστή ώρα, κατέρρευσε το σύστημα.

10) Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών: Μπορεί να έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες ότι τα «πρωτόκολλα» γράφτηκαν από ρώσους πράκτορες του Τσάρου για να ενοχοποιήσει τους Εβραίους, πολλοί σύγχρονοι συνομωσιολόγοι βασίζουν τις θεωρίες τους σ’ αυτά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

re den pate kala